+45 98 44 15 02
Åbningstider

Mad og shopping i Skagen

I Skagen er der mad for enhver smag. Der er hyggelige restauranter til den lette frokost og fine gourmetrestauranter til den imponerende middag. På Skagens Havn finder I de kendte og charmerende fiskerestauranter, der er indrettet i havnens gamle røde pakhuse. Det er oplagt at købe frisk fisk og skaldyr med hjem i sommerhuset, når I er Skagen. God Appetit!

Skagen Havn

Familie spiser frokost på havnen i Skagen

Blot et stenkast fra centrum og i forlængelse af gågaden ligger Skagen Havn. Som en del af det vibrerende centrum byder en gåtur langs kajen på et hyggeligt cafémiljø med ægte havnestemning. Caféerne er indrettet i de smukke, gamle pakhuse, hvor I kan nyde alt godt fra havet - lige fra de traditionelle retter til lækre fiskespecialiteter. Om sommeren vil I opleve Skagen Havn som værende fyldt med liv og godt humør fra de mange besøgende.

Vil I have oplevelser i Skagens havneområde skal I tage forbi Skagen Fiskeauktion. Hver morgen kl. 07.00 afholder de i ugedagene auktion. I sommerhalvåret behøver I dog ikke at stå tidligt op for at komme på fiskeauktion. Her afholder de nemlig også en fiskeauktion alle hverdage kl. 10.00. Skagen Fiskeauktionen finder sted i Fisketerminalen på Skagen Havn, hvor der næsten dagligt bortauktioneres flere tusinde kilo fisk.

Skagen Bryghus

Skagen Bryghus ligger ikke langt fra gågaden og er trods sin unge alder blevet meget populær blandt folk fra både nær og fjern. Skagen Bryghus blev etableret i 2005 i det gamle elværk. Hvor der før stod store dieselmotorer til el-produktion, står der i dag et stort brygværk med kobberbeklædning.

I kan komme på rundvisning i Skagen Bryghus og høre om stedets historie og om ølproduktionen. I bryghusets restaurant serveres der lækre frokostretter. Oplev den sande ’bryghusstemning’ når Skagen Bryghus jævnligt byder op til dans, når musikken fra tid til anden tændes om lørdagen med ’live-musik’. Besøger I Skagen i efterårsferien, kan I tage forbi bryghuset til en festlig oktoberfest, når det 20 mands store tyrolerorkester spiller op til dans. Af oplevelser i Skagen er et besøg på Skagen Bryghus et besøg værd. I finder et godt udvalg af øl af forskellig karakter, så I er sikre på at finde en øl, der falder i jeres smag.

Bolcheriet i Skagen

Publikum ser bolsjer blive fremstillet i hånden

En særlig butik i Skagen er det helt rigtige sted for dem med en sød tand. Hos Bolcheriet finder I et kæmpe udvalg af slikkepinde og bolsjer i alverdens størrelser og i enhver smag. Når I nærmer jer butikken, kan I fornemme en sød og dejlig duft, der helt automatisk trækker jer i retningen mod Bolcheriet. Butikken indeholder også et bolsjekogeri, hvor I kan se den traditionelle produktion af bolsjer lige for næsen på jer. Bolsjerne bliver lavet ved hjælp af 80 år gamle maskiner og håndkraft. Mange besøgende stimler sammen om bolsjekogerne og lader sig fascinere af det gamle håndværk, hvor den tunge bolsjemasse trækkes på krog og derefter rulles ud. I kan prøvesmage mellem 45 forskellige bolsjer inden I finder det helt rette bolsje.

Shopping i Skagens gågader

I Skagen er der en hyggelig stemning i byens gågader, hvor I finder både kendte varemærker og unikke varer fra lokale kunstnere og forhandlere. Butikkerne ligger side om side i den flotte gågade, hvor I også kan finde en række af hyggelige og stemningsfyldte spisesteder. Efter en tur gennem gågaden i Skagen By kan I tage forbi Skagens Havn, hvor der er flere butikker, som sælger både modetøj og sjove ting og sager. Fra gågaden kan I hurtigt og let komme rundt på fods til de mange museer og seværdigheder i Skagen.

Skagen Food & Design Market

På Skagen Food & Design Market i august kan I smage på et væld af delikatesser af høj kvalitet og lokalproduceret fødevarer, fx ost, honning, salt og øl. Det er ikke kun smagssansen, der bliver pirret på Skagen Food & Design Market, for her udstilles også kunsthåndværk, fx keramik, smykker og tøj.